DILA-winnaar 2016 om drie redenen blij met zijn prijs

Paul Tekstra, DILA-winnaar 2016De beste onafhankelijke jurist van 2016, Paul Tekstra, heeft drie goede redenen waarom hij blij is met zijn DILA-winst. De onafhankelijke juridische professional was ten eerste blij verrast dat een klant hem nomineerde, het leverde hem concreet extra werk op, en veel aandacht.

Ook alles voor de klant spreekt aan

Als winnaar van de Award in 2016 mag hij niet meer meedingen, maar ook voor die van 2017 zou Tekstra hoge ogen gooien. Het thema ‘alles voor de klant’ is hem op het lijf geschreven. ‘Ik wil mijn klanten ontzorgen en juridische vraagstukken laagdrempelig maken. Ik probeer daarbij in oplossingen te denken in plaats van het juridische groter te maken en ben in staat gebleken klanten daadwerkelijk te ontzorgen met mijn adviezen’, vertelt Tekstra.

Wat heeft de DILA-verkiezing je vorig jaar gebracht?

‘Aandacht, reacties en publiciteit. Heel veel mensen hebben gereageerd en mijn berichten gedeeld – zowel uit mijn zakelijke als privé-netwerk. Veel mensen zijn enthousiast en uiten hun waardering voor mijn werk. Daarnaast word ik er vaak op aangesproken.

Heb je je nominatie actief gebruikt als marketing?

Ik heb mijn nominatie op Facebook gezet en op LinkedIn gedeeld.  Het leidt ook tot concrete reacties, waarin nieuwe kansen en klanten zich aandienen met concrete juridische vragen.

Ik zou genomineerden dan ook zeker adviseren mee te doen en een case in te zenden. Puur zakelijk is het handig, omdat het business genereert. Het is ook goed voor je netwerk. Zowel je bestaande als nieuwe contacten worden er door getriggerd. Bovendien geeft het een leuke dynamiek aan je dagelijkse werk, veel mensen spreken je aan en je krijgt veel reacties.