Eerdere DILA Edities

Terence Samson
Terence Samson

“Een zelfstandig bedrijfsjurist met een creatieve persoonlijkheid die zijn zelfstandigheid hoog in het vaandel draagt”, aldus de jury.

Op de tweede editie van het Independent Legal Professional Jaarcongres op Slot Zeist was Terence Samson een van drie finalisten voor de jaarlijkse award. Na een voorselectie op basis van een aangeleverde case en referenties van klanten werden de finalisten onderworpen aan een kritisch interview door de jury, bestaande uit Jan Pieter Verwiel (General Counsel Eneco), Patrick van Doorn (Hoofd Juridische Zaken Gemeente Utrecht) en Michiel van Kleef (hoofdredacteur van Mr Magazine).

Nipt versloeg Samson ICT/telecom specialist Freek Verheijen en omgevingsrecht specialiste Selma van Velsen. In de toelichting bij haar keuze schreef de jury: ‘De jury heeft gekozen voor de kandidaat die ons wist te verrassen met prikkelende metaforen, onverwachte invalshoeken vanuit een zelfverzekerdheid die zijn professionaliteit onderstreepte. En die ons overtuigde met een sterk sociaal profiel. Dus zeker scoort op de vandaag weer eens als zo essentieel benadrukte soft skills. Kortom: die we graag met onze denkbeeldige opdracht aan de gang zagen gaan.

 

Janike Haakmeester

janikeDe eerste keer dat de DILA werd uitgereikt ging de prijs naar Janike Haakmeester. Janike is in 2010 gestart met een zelfstandige nichepraktijk op het gebied van bestuursrecht. Ze werkt voor meerdere woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers en een aantal grote vastgoedontwikkelaars en gemeenten.
De jury bestaande uit Nicole Edelenbos (Boer & Croon), Cornelis Blokbergen (ING Group) en Marko Stupar (Gem. Rotterdam) koos destijds voor Janike vanwege “haar zeer grote deskundigheid in haar vakgebied, bevestigd door de meest kritische klant die je kunt hebben, collega advocaten. Vult zelfstandig ondernemerschap op persoonlijke wijze in door o.a.pro bono werk voor Bomenstichting (18 uur per jaar gratis advies en schenken van bedragen die via kostenveroordelingen in pro bono zaken binnengehaald worden)