Drie finalisten strijden om de titel ‘Beste onafhankelijke jurist 2017’

10 January 2018 

Abraham Mouritz, Jan Schreuder en Laurine van den Bos – in willekeurige volgorde – mogen zich sinds vandaag finalisten van de DILA 2017 noemen. Hun referenties zijn nagebeld, het publiek heeft op ze gestemd en de door hen ingediende cases zijn door de jury beoordeeld. Dinsdag 23 januari worden zij tijdens het DILA diner door 4 deskundige juryleden aan de tand gevoeld, waarna uiteindelijk een van hen zich het hele jaar de beste onafhankelijke jurist van het land mag noemen.

DILA finalisten 2017/2018

Sterke cases

De juryleden zijn het er over eens: de kwaliteit van de inzendingen heeft hen positief verrast. De finalisten komen naar voren uit een groep van maar liefst 18 kandidaten, stuk voor stuk hele goede zelfstandige juristen. Toch sprongen de drie finalisten eruit voor de juryleden Anita Rustema (Rabobank), Derk Lemstra (managing partner Stibbe), Henriette van Hedel (Consultant) en Maarten Blom (head legal bij Coolblue), dankzij de ijzersterke cases die ze hadden ingeleverd.

‘Alles voor de klant’ als thema

Dit jaar was de vraag of en hoe de juristen de klant centraal stellen door die spreekwoordelijke ‘extra mile’ te gaan een extra criterium voor de jury. Marijn Rooijmans van het organiserende Netwerk van Ondernemende Juristen licht dat toe: ‘Het betekent niet dat je voor niets moet werken, of jezelf weg moet cijferen. En ook niet dat je je klant altijd z’n zin moet geven. Maar wel dat je je klant zo blij maakt dat hij of zij niet alleen terugkomt, maar je ook andere klanten zal brengen.’ Alle drie de finalisten hebben met hun cases laten zien op dit punt goed en creatief bezig te zijn. De jury ziet ernaar uit ze tijdens het DILA diner hierop door te vragen.

Over de DILA

De DILA is de Award voor de beste zelfstandige juridisch professional van Nederland en hij wordt nu voor de 4e keer uitgereikt. Het initiatief voor de DILA is in de eerste plaats ontstaan vanuit de constatering dat zelfstandige advocaten en juristen eigenlijk weinig tot geen exposure mogelijkheden hebben terwijl ze die zeker wel verdienen. De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door Jurist in communicatie, Lexxyn, Mr., OSR juridische opleidingen, SignRequest, Weagree en Wolters Kluwer/Kleos.

Previous
Previous

Abraham Mouritz sleept met zijn ‘extra miles’ voor de klant de DILA 2017 binnen

Next
Next

Nog 14 genomineerden in de race voor de DILA 2017