Marc de Hoogh verkozen tot beste onafhankelijke jurist van 2023!

Zelfstandig jurist Marc de Hoogh is na een spannende finaleronde uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar. Tijdens het jaarlijkse DILA diner, wezen juryleden Sanne Overbosch (Shell), Enrique Boerboom (Albert Heijn) en Saskia Laseur (Van Doorne) Marc aan als winnaar van de DILA 2023. Als interimmer werkt Marc voor uiteenlopende opdrachtgevers; zo werkte hij voor financiële instellingen zoals Aegon, Deutsche Bank en zijn huidige opdrachtgever Triodos Bank, maar is hij ook al jaren ‘de go to guy als het vaste team overloopt’ bij Heineken. 

Zelfstandige juristen en advocaten die uitblinken in hun vak worden jaarlijks door hun vakgenoten en opdrachtgevers genomineerd voor de DILA. De genomineerden worden uitgenodigd om praktijkcases en referenties in te dienen bij de deskundige onafhankelijke jury, die vervolgens drie finalisten aanwijst. De finalisten worden uitgenodigd voor het DILA diner, dat dit jaar plaatsvond bij HoogtIJ, een prachtige locatie in Amsterdam-Noord met uitzicht over het IJ.

Hier ging de jury met finalisten Anneke Baan, Marc de Hoogh en Marianne de Feijter in gesprek over hun zelfstandig ondernemerschap als juridisch professional. Daarbij kwamen onderwerpen als het fungeren als business partner, het maken van impact als interim jurist en het snel eigen maken van de business aan de orde.

Volgens juryvoorzitter Sanne Overbosch had de jury geen makkelijke taak. ‘Onder de juristen die genomineerd waren, zat een grote verscheidenheid. Zo is de ene jurist een strategisch adviseur, een andere is de go-to jurist voor als er iemand wegvalt in het team en weer anderen worden ingehuurd als specialist op een bepaald rechtsgebied. We hebben alles voorbij zien komen. En daar ben ik trots op, want ik vind het heel mooi om zoveel verschillende profielen in deze professie te zien en dat deze allemaal aan bod komen bij zo’n prijs.’

De aspecten waar de jury met name naar gekeken heeft zijn: de impact die gemaakt wordt als zelfstandig jurist, hetgeen je nalaat als je weer weggaat en de mate waarin je als business partner optreedt binnen het bedrijf. Op deze aspecten scoorde Marc het hoogst. Marc is een echte levensgenieter en dat plezier brengt hij ook mee in een team. Hij maakt impact in de business omdat hij in staat is iedereen mee te krijgen en laat zien dat het allemaal eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn waardoor hij echt iets brengt binnen het team en de organisatie.

Naast de award, werd tijdens de borrel na het diner de publiekswinnaar van de DILA 2023 bekendgemaakt. Anneke Baan wist dit jaar overtuigend de publieksronde te winnen en daarmee de publieksprijs in de wacht te slepen. Zij is naar huis gegaan met de wisselbokaal. Anneke is gespecialiseerd in algemeen contractenrecht, ondernemingsrecht, effectenrecht en IT recht (waaronder data privacy). In haar eigen praktijk ontzorgt ze ondernemers doordat ze als legal counsel het aanspreekpunt is voor uiteenlopende juridische zaken: van het onderhandelen van contracten met klanten of leveranciers, het adviseren over wet- en regelgeving tot het begeleiden bij de aan- of verkoop van een bedrijf.

Previous
Previous

Harmen Holtrop (Loyens & Loeff) over de waarde van een goede interimmer

Next
Next

Finalisten DILA 2023 bekend!